Vsebine povezane s trajnostnim oblikovanjem, socialnim podjetništvom, krožnim gospodarstvom, problematiko smeti in podnebnih sprememb znamo predstaviti na praktičen način, z oblikovanjem izdelkov iz odpadnih materialov (obeski, torbe, peresnice, igrače…) Uporabljamo vzdržljive in lepe materiale, ki jih dobimo v industriji (ceradna platna, oglaševalski panoji, tekstil…) in ki jih prispevajo  udeleženci sami (konferenčni trakovi, stare majice, papir…). Opise in cenike konkretnih delavnic si poglejte v naših PDF katalogih spodaj.

Naše delavnice in druga izobraževanja pokrivajo širok spekter udeležencev od otrok v vrtcih in osnovnih šolah pa do gimnazij, fakultet in podjetij.

Z uporabo orodij kot so luknjači, orodje za netanje itd. naredimo uporabne in nosljive izdelke s katerimi so vsi udeleženci res zadovoljni.

Teoretični del podajamo skozi kratke kvize, delo po skupinah in raziskovanje materialov.

Našo ekipo mentoric in mentorjev vodita Maja Rijavec in Alenka Kreč Bricelj. V njej smo strokovnjaki iz področja oblikovanja, pedagogike in komunikologije. Imamo več kot 15 let izkušenj, ki temeljijo na oblikovanju lastne linje trajnostnih izdelkov,  vodenju socialnega podjetja in nevladne organizacije.

Vsebine lahko prilagodimo, vse dejavnosti izvajamo pri naročnikih ali pa organiziramo prostor v Ljubljani. Vsa orodja in materiale preskrbi Smetumet.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@smetumet.com

 

PDF katalog tehniški dnevi Smetumet

 

PDF katalog delavnice za vrtce Smetumet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PDF Katalog Smetumet delavnic – splošni

katalog-smetumet-delavnic-2018-samo-naslovnica

Izobraževalne ustanove in organizacije s katerimi smo sodelovali:
 
OŠ Bičevje, OŠ Trbovlje, OŠ Danile Kumar, OŠ Dobrova, OŠ OŠita Kraigherja, OŠ Trnovo, OŠ Oskar Kovačič, OŠ Košana, OŠ Prestranek, OŠ Brezovica, Walfdorska šola LJ, OŠ Šentjanž, OŠ Riharda Jakopiča, OŠ Drska, OŠ Prule…
 
Vrtec Šentvid, Vrtec Samorog, Vrtec Najdihojca, Vrtci občine Moravske Toplice, Vrtec Vrhovci…
 
Tehnološki park LJ, Tkalka MB, Filozofska fakulteta LJ, Kulturni dom Cerknica, Naravoslovno-tehniška fakulteta LJ, Šolski center PET LJ, Pionirski dom LJ, Srednja ekonomska šola LJ, Gimnazija Jožeta Plečnika, Zavod za slepo in slabovidno mladino, Dijaški dom NM, Gimnazija Tolmin, Mestna občina Ljubljana, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Mladinski klub Kliše Litija, Hiša evropske unije, Inštitut za zdravje in okolje, Ekonomska fakulteta LJ, Fakulteta za dizajn LJ, Inštitut za razvoj igrač, Ljudska univerza Ajdovščina, URI Soča – oddelek za rehabilitacijo otrok, BB Consulting šola voditeljstva za menagerje, Zavarovalnica Sava, Center za raziskave dizajna, fakulteta za varnostne vede MB, Javni zavod Mladi zmaji, Študentski svet stanovalcev Rožna dolina LJ, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Akademija za za likovno umetnost in oblikovanje LJ …