Kreativno ustvarjanje z odpadki in z naravnimi materiali je naša strast. Verjamemo, da se v smeteh skriva marsikatera modrost in so odlična iztočnica za razmislek o trajnostnem delovanju.

V desetih letih Smetumet ustvarjanja, vodenja delavnic in preizpraševanja smo se ogromno naučili, se izmojstrili in spoznali številne navdihujoče posameznike in organizacije. Z veseljem to strast, znanje in izkušnje delimo z vami, vašimi učenci, prijatelji, gosti, udeleženci.

Naše ustvarjalne delavnice so preplet okoljskega osveščanja, globalnega učenja in praktičnega izdelovanja predmetov iz odpadnih materialov.

 

Igrivost, raziskovanje in izkustveno učenje – verjamemo, da je to idealen način, da se otrokom približa tematiko odpadkov. Skupaj iščemo vprašanja in odgovore. Pogledamo, kako se drugod po svetu lotevajo problematike smeti in kako so se je nekoč.

 

Odpadkov se na delavnicah lotimo lastnoročno in z uporabo starih rokodelskih praks, uporabljenih na sodoben način. Iz starega in na videz nekoristnega nastane nekaj novega in uporabnega.

 

Otroci skozi ustvarjanje z odpadki in skozi igro raziskujejo, kaj vse se da narediti z njimi. Pri tem se sprašujemo, kako bi lahko živeli v svetu, kjer bi vse krožilo in odpadkov pravzaprav sploh ne bi bilo.

 

Odrasli udeleženci na delavnicah podrobneje spoznajo uporabnost odpadkov, vidijo kako zelo vsestranski so različni materiali in kakšne tehnike vse lahko uprabimo pri njihovem preoblikovanju.

 

In, prevsem, vedno brez žuganja in brez slabe volje!

 

katalog-smetumet-delavnic-2018-samo-naslovnica