Predstavitev izdelkov na spletni strani

Trudimo se, da izdelke, ki jih ponujamo v spletni trgovini, predstavimo kar najbolj verodostojno in točno, iz mnogih zornih kotov in dovolj natančno. Kljub temu lahko pride do manjših odstopanj pri fotografiji izdelka ter njegovi barvi in dejanskem izgledu v živo.
Vsak izdelek je unikat, ročno narejen iz odpadnih materialov, zato lahko pride do rahlih odstopanj v barvi, obliki, velikosti in materialu.

Registracija

Za uspešen nakup registracija ni potrebna. V primeru nakupa registriranih uporabnikov bodo vnešeni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku šest (6) ur sporočite na naš elektronski naslov ali pa nas pokličete.
V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Kulturno ekološko društvo Smetumet so.p.) nepreklicno sklenjena.
Naročene izdelke, ki so plačani s kreditno kartico, preko paypala ali po povzetju, oddamo v roku dveh delovnih dni od prejema naročila.

Naročilo po e-pošti

Nudimo tudi možnost naročila preko e-pošte, kar je namenjeno vsem, ki niste vešči naročanja preko spletne trgovine ali pa vam naročilo dela preglavice.
V primeru naročila po e-pošti, nam prosim napišite, kateri izdelek vas zanima.
Celotno izbiranje izdelkov in naročilo bomo uredili preko e-pošte.

Račun

Takoj, ko boste oddali naročilo, vam bomo poslali elektronsko pošto s potrdilom računa in zneskom naročila. Po opravljenem plačilu vam bomo poslali račun, kopija računa pa bo priložena tudi naročenim oziroma poslanim izdelkom.
Izjema je pošiljanje kot darilo na drug poštni naslov – v tem primeru paketu ne bomo priložili računa.

Plačevanje

Našim strankam pri naročilu preko spleta ponujamo štiri načine plačila:
· Plačilo s kreditno kartico: v tem primeru je znesek nakupa odtrgan z vašega transakcijskega računa.
· Plačilo preko PayPala: v tem primeru potrebujete kartico, s katero je možno plačevanje preko spleta, poleg tega pa morate biti tudi prijavljeni kot PayPal uporabnik. Znesek naročila lahko tako poravnate preko sistema Paypal, ki deluje po enakem principu, kot plačevanje s kreditnimi karticami, le da je s PayPalom omogočeno 24-urno plačevanje, poleg tega pa pri izvedbi plačila sistem o vaši kreditni kartici pri nas ne podaja informacij.
· Po predračunu: če kupec označi plačilo po predračunu, po opravljenem nakupu prejme elektronsko sporočilo s povzetkom naročila in podatki za plačilo (podatki in številka bančnega računa). Kupec nato izvrši plačilo z obrazcem UPN (preko e-banke, na pošti ali banki), mi pa mu pošljemo pošiljko takoj, ko je plačilo vidno na našem računu.
· Po povzetju: pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo, kar pomeni, da znesek nakupa poravnate ob prejemu pošiljke. Ta možnost plačila je na voljo samo za nakupe, izvedene v Sloveniji.

Koda za popust

Darilni bon

Na voljo sta dve vrsti bonov:
– za uveljavljanje pri spletnem nakupu v spletni trgovini smetumet.com
– za fizičen nakup izdelkov Smetumet v trgovini 3 muhe v Ljubljani

Dostava po Sloveniji

Naročeni izdelek po opravljenem naročilu in plačilu s kreditno kartico ali preko PayPala odpošljemo v roku dveh delovnih dni.
Naročeni izdelek, plačan preko predračuna, odpošljemo v roku dveh delovnih dni od prejema plačila.
Za pošiljanje paketov uporabljamo storitev pošte Slovenije. Uradni rok dostave za pakete znotraj Slovenije, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni, načeloma pa se paket dostavi v 1 do treh dni.

Osebni prevzem v trgovini 3 Muhe v Ljubljani

V Ljubljani nudimo možnost osebnega prevzema kupljenih izdelkov in sicer v pravični trgovini 3Muhe na Starem trgu 30 v Stari Ljubljani.
Plačilo po povzetju v tem primeru ni možno!
Izdelke lahko prevzamete po nakupu in plačilu preko Paypal-a ali kreditne kartice oziroma od prejema plačila (kadar gre za plačilo po predračunu).
Pakete v trgovino dostavljamo enkrat tedensko – vsako sredo. Ponedeljkova in torkova naročila morda ne bodo dostavljena v istem tednu. Ko bo paket prispel v trgovino 3Muhe, vas bomo o tem obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.
Paket je v trgovini 3Muhe mogoče prevzeti v odpiralnem času trgovine.
Za primere morebitnega nezadovoljstva s prevzetim izdelkom, boste v trgovini izpolnili formular za reklamacijo / uveljavljanje stvarne napake, kar bomo upoštevali v skladu s spodaj navedenimi določili.
V primeru osebnega prevzema se stranki ne zaračuna stroškov pošiljanja, niti pakiranja.

Dostava – svet

Izdelke pošiljamo po vsem svetu. Čas potovanja paketa v posamezno državo je odvisen od poštnih storitev znotraj teh držav. Paket v države Evropske unije ponavadi prispe v roku enega tedna. Pri pošiljanju paketov v tujino uporabljamo storitev sledljivosti – ko je vaše naročilo oddano, po elektronski pošti prejmete številko pošiljke (t.i. tracking number), s katero ste lahko vsak trenutek informirani o statusu vašega naročila. Več informacij o tem na: sledenje.posta.si

Stroški pošiljanja

Strošek pošiljanja posameznih naročil do vrednosti 150 evrov je 5 evrov.
Naročila v skupni vrednosti nad 150 evrov pošljemo BREZPLAČNO.

Darilno zavijanje

Omogočamo darilno zavijanje kupljenih izdelkov. V ta namen pri nakupu izdelka označite rubriko Darilno zavijemo?.
Cena posameznega darilnega zavijanja je 3 evre.
V komentar dopišite, kako želite, da izdelke zavijemo (katere izdelke želite darilno zavite, morda več posamičnih daril ali po dva in dva izdelka skupaj,…).
Izdelke darilno zavijemo s pomočjo odpadnega brajevega časopisa, stare zaloge volne in koščkov sestavljank (Zvito zavito).
Ob darilnem zavijanju lahko dodate osebno sporočilo – v ta namen v rubriko Obvestila ob naročilu dodajte tekst, ki ga bomo natisnili na odpaden kartonček in dodali v darilni paket.

Cene

Upravljalec trgovine je davčni zavezanec, tako da vse cene vsebujejo DDV.
Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

100% varnost nakupa – vračilo in zamenjava blaga

Že kupljeno blago nam lahko pošljete nazaj in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.
Kupcu pripada pravica odstopa do pogodbe, kar pomeni da lahko vrne neuporabljeno blago brez odškodnine, vendar je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer na kontaktni e-naslov shop@smetumet.si. Kupec je blago dolžan vrniti najkasneje v 14 dneh od pisnega obvestila ponudnika o odstopu od pogodbe.
Obrazec o odstopu od pogodbe je na voljo tukaj.
Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom.
Ponudnik ne sprejema odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik zadrži vračilo do prevzema vrnjenega blaga.

Stvarna napaka

Stvarna napaka se na izdelku pojavi, kadar ta nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno ali posebno rabo za katero jo kupec kupuje ali nima lastnosti, ki so bile navedene pri opisu ali v primeru, da je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z njegovim vzorcem.
Za preverjanje, ali je na artiklu stvarna napaka, se lahko uporabi primerjavo z drugim brezhibnim artiklom enake vrste ali izjavami proizvajalca ali navedbami na samem artiklu.
Kupec o stvarni napaki obvesti ponudnika v zakonsko določenem roku in omogoči pregled artikla z napako.
Obrazec o prijavi stvarne napake se nahaja tukaj.

Reklamacije in garancija

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko emaila shop@smetumet.si, pošiljke pa vrnite na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na dnu strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej nevedena. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov, več o tem pa si lahko preberete tukaj.

Varovanje osebnih podatkov

Kulturno ekološko društvo Smetumet so.p. se zavezuje, da bo varovalo vašo zasebnost. Vsi osebni podatki bodo varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, za dostavo izdelkov, trženje in promocijo. Izvajamo vse z zakonom določene ukrepe za varovanje zaupnosti vaših osebnih podatkov.
Za nedoločen čas se hrani naslednje podatke uporabnikov, ki so opravili nakup v spletni trgovini: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča in arhiv komunikacije.

Upravljalec trgovine

Kulturno ekološko društvo Smetumet so.p.
Pokopališka ulica 13
1000 Ljubljana
Slovenija

Osnovni podatki:

Davčna št.: SI89951115
Upravitelj je davčni zavezanec
Datum vpisa pri registrskem organu: 17. 12. 2007
Matična št.: 2325489000

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije v zvezi z izdelki, ki so naprodaj, spletno trgovino, cenami, dostavo in še čem nam pišite na shop@smetumet.com.
V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.