Če ti je všeč, kar počnemo, podpiraš naše ideje in želiš, da vztrajamo naprej, nas obdari z 0,5% svoje dohodnine. Tebe ne stane nič, nam pa veliko pomeni!

 

Kdo smo in kaj počnemo?

Smetumet je organizacijsko gledano dvoživka, smo društvo in socialno podjetje. Osveščamo in izobražujemo o pomenu zmanjšanja proizvedene količine smeti, aktivistično in ustvarjalno delujemo na področju okoljevarstva in kulture. Kot socialno podjetje z inovativnim dizajnom spreminjamo odpadne materiale v nove uporabne izdelke, kot so na primer torbe iz starih tovornjakarskih cerad.

 

Zakaj donirati ravno nam?

Brez sodelovanja s skupnostjo naših podpornikov in drugih NVO naš obstoj nima smisla. Težko rečemo, da smo bolj upravičeni in zaslužni kot naše sestrske organizacije.  Ampak, v Smetumetu je najbolj pravo mesto za vašo donacijo, če:

– z nami delite bolečino ob pogledu na uničenje, ki ga povzročajo neznanske količine smeti

– z nami delite upanje, da se s kreativnostjo, dobro voljo in vztrajnim pritiskom na odločevalce da spreminjati svet

– skupaj z nami verjamete, da je grajenje skupnosti temelj za bolj pravično in trajnostno prihodnost

 

Kako bomo porabili donirana sredstva?

Donirana sredstva bomo v letu 2021 porabili za razvoj in prilagoditev otroških izobraževalnih delavnic. V času online šolanja in zaščitnih korona ukrepov, želimo pripraviti vsebine, ki bodo kreativne, zabavne in informativne.

Odgovorili bomo tudi na naslednja vprašanja:

– Kako se lotit domače kreativne reciklaže materialov?  

– Kdo nosi največjo odgovornost za onesnaženost morja s plastiko? 

– Kako se lahko družbeno angažiramo za doseganje sistemskih sprememb? 

 

Za donatorje to pomeni, da bodo prispevali za boljšo in manj onesnaženo prihodnost.

 

KAKO TO STORIM?

Zelo enostavno. Najbolj enostavno izpolniš obrazec na tej povezavi . Naši podatki: Ime oziroma naziv upravičenca: Društvo Smetumet so.p. , Davčna številka upravičenca:

SI 89951115 , Odstotek (%): 0,5%

Obrazec lahko tudi najprej natisneš ročno izpolniš in ga odpošlješ tvojemu pristojnemu davčnemu uradu. Obrazec je mogoče oddati tudi elektronsko, preko portala e-davki!

In to je res čisto brezplačno zame? Ja. Možnost donacije imate vsi, ki oddajate dohodninsko napoved. Več o možnosti donacije 0,5% dohodnine si lahko prebereš na tej povezavi. Če obrazca ne pošlješ, bo omenjenih 0,5% tvoje dohodnine skupaj z ostalimi 99,5% pristalo v skupni državni malhi.

Čas za oddajo obrazca za namenitev 0,5% dohodnine za leto 2020 je le še do konca leta!